Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Ερωτικό γουέστερν, γυρισμένο στην Κρήτη!

Σύγχρονη ιστορία πάνω στον έρωτα, τη φιλία και την προδοσία αλλά και ένα γοητευτικό ταξίδι στο ελληνικό καλοκαίρι και τα ανεπανάληπτα τοπία της Κρήτης, ο «Κόκκινος ουρανός», τελευταία ταινία της Λάγιας Γιούργου, είναι μια από τις οκτώ νέες ταινίες που από την Πέμπτη 7 Απριλίου θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αίθουσες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ:


"Κόκκινος Ουρανός" της Λάγιας Γιούργου, "Red Sky" Trailer from Predrag Kilibarda on Vimeo.
Ο «Κόκκινος ουρανός» γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2010 σε ερημικά σημεία της Κρήτης που δεν είχαν πρόσβαση από το άσφαλτο. Ολες οι μετακινήσεις γίνονταν με δυσκολία, ιδιαίτερα για τα μηχανήματα του συνεργείου και για τα απαραίτητα εφόδια όπως για παράδειγμα το νερό. Φεύγοντας από τα Χανιά και φτάνοντας στη Νότια Κρήτη για τις σκηνές της παραλίας, η κινηματογραφική ομάδα ανακάλυψε ότι ο δρόμος που οδηγούσε προς το συγκεκριμένο τόπο είχε υποχωρήσει από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, και χρειάστηκε να καλέσουν μπουλντόζες για να προχωρήσουν.ια την Γιούργου, τα πιο δύσκολα γυρίσματα ήταν αυτά στο θερμοκήπιο μπανάνας στα Μάλλια: οι συντελεστές και οι ηθοποιοί έπρεπε να δουλεύουν κατακαλόκαιρο μέσα σε ένα θερμοκήπιο όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του θερμοκηπίου άντεχαν να δουλεύουν μόνο μέχρι τις 11 το πρωί. 
Όταν μια μέρα όμως σηκώθηκε καυτός αέρας παρασέρνοντας μαζί του την άμμο με απίστευτη δύναμη, όλοι προτίμησαν με διαφορά τις συνθήκες μέσα στο θερμοκήπιο και κλείστηκαν εκεί. Το εξωτερικό του θερμοκηπίου στήθηκε σε μια παραλία στη νότια Κρήτη, και ένα από τα βασικά μελήματα των παραγωγών ήταν να το στερεώσουν στην άμμο. Κι ενώ κατάφεραν να το στήσουν, όταν τέλειωσε η κινηματογράφηση και θέλησαν να το κατεβάσουν, δεν έπεφτε με τίποτα! Χρειάστηκε να τραβηχτούν επίμονα και συντονισμένα για αρκετή ώρα τα σκοινιά με τα οποία ήταν δεμένο, ώστε να επιτευχθεί τελικά η αποκαθήλωσή του.

Πόσο καθορίζει τους ήρωες ο κόκκινος ουρανός, κυρία Γιούργου; Πώς προέκυψε ο τίτλος;

Μεγάλωσα με την «απειλή» του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ στην Κρήτη, Ειδικά την άνοιξη, που ο λίβας φέρνει την άμμο από την Αφρική, αυτό το φυσικό φαινόμενο σου δημιουργεί και ψυχική αναστάτωση, όταν δε σε τρομάζει. Όλοι θυμούνται τι έγινε την άνοιξη, όταν οι Αθηναίοι ξυπνώντας αντίκρισαν ένα κατακόκκινο ουρανό. Μερικοί αναρωτηθήκαν μήπως ηρθε το τέλος του κόσμου. Προσωπικά βρήκα ότι είναι μια ταινία για την αναζήτηση ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου