Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

«Action for Happiness» («Δράση για Ευτυχία»)

Το νέο κίνημα «Action for Happiness» δίνει συμβουλές για ευτυχισμένο τρόπο ζωής

Ο Δαλάϊ Λάμα είναι μέλος του κινήματος «Action for Happiness» το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα στο Λονδίνο.
Να μην χρησιμοποιείτε διαρκώς το κινητό σας και το Ιντερνετ, να διαλογίζεστε, να βοηθάτε τους άλλους, να γυμνάζεστε, να κάνετε θετικές σκέψεις και να....διοργανώνετε... υπαίθρια πάρτι όσο πιο συχνά γίνεται. Αυτό είναι το μυστικό για την ευτυχία, σύμφωνα με ένα νέο παγκόσμιο κίνημα, μεταξύ των μελών του οποίου είναι και ο Δαλάι Λάμα.

Το «Action for Happiness» («Δράση για Ευτυχία»), το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι και εγκαινιάζεται σήμερα στο Λονδίνο δηλώνει ειδικότερα ότι απορρίπτει τον ατομικισμό και τον υλισμό και παρέχει εναλλακτικές, πρακτικές συμβουλές για μία πιο ευτυχισμένη ζωή.  Οσο για τη «συνταγή» για τον ιδανικό αυτό τρόπο διαβίωσης, τη στηρίζει σε έρευνες που έγιναν σε δείγματα Βρετανών και Αμερικανών, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι σήμερα σε σχέση με τη δεκαετία του ΄50 παρά την οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτό το διάστημα.

«Ο κυριότερος εξωγενής παράγοντας που επηρεάζει την ευτυχία ενός ανθρώπου είναι η ποιότητα των σχέσεών του στο σπίτι, στη δουλειά και στην κοινωνία. Και ο κυριότερος εσωτερικός παράγοντας είναι η πνευματική του υγεία», προσθέτει σε ανακοίνωσή του το κίνημα που ήδη, αριθμεί 4.500 μέλη από 68 χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου