Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Έδειξε πάλι στην ανεπάρκεια του ο ΓΓΑ

"Ο Μπιτσαξής ψηφίζει ¨δαγκωτό" Πιλάβιο, για τις επιλογές του....


Πλήρη κάλυψη στον Σοφοκλή Πιλάβιο για το θέμα των κασετών και των ύποπτων αγώνων παρείχε ο Πάνος Μπιτσαξής, όντας καλεσμένος στη εκπομπή «Δίκη» του Blue Sky. 
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ανακήρυξε την ΕΠΟ ως μοναδικό αξιόπιστο συνομιλητή του στα θέματα του ποδόσφαιρου, «αδειάζοντας» ξανά τη λίγκα, ενώ αποκάλυψε πως έχει προτείνει επαναφορά της κλήρωσης των διαιτητών και δημιουργία κώδικα δεοντολογίας διαιτητών και παραγόντων. «Το αυτοδιοίκητο έχει όρια», τόνισε. Αιχμές και για τον ΠΑΟΚ!
Για την υπόθεση των κασετών:
«Δεν θα κάνω τον δικαστή. Υπάρχει δικαστική εξουσία, αρμόδια να κρίνει. Εγώ δεν προτρέχω. Είναι όμως δική μου δουλειά να εξάγω κάποια συμπεράσματα. Και αυτά είναι ότι υπάρχει μια δυσοσμία, χωρίς όμως να προδικάσουμε τίποτα.

Είναι λάθος να αναφερόμαστε σε μια εικαζόμενη τρίτη κασέτα, όπου λέμε ότι ακούγεται μια φωνή, π.χ. του Πιλάβιου και δίνεται η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι λέει κάτι σημαντικό.

Για το αν μπορεί η αθλητική δικαιοσύνη να στηριχθεί στο υλικό των κασετών, είναι δικό της θέμα».

Για την ΕΠΟ και τις προτάσεις του:
«Το θέμα που τίθεται είναι η θωράκιση της διαιτησίας. Σε αυτό εμείς, θεωρούμε απολύτως αξιόπιστο συνομιλητή την ΕΠΟ. Τους έχουμε θέσει: α) Κλήρωση διαιτητών και, β) Κώδικα δεοντολογίας διαιτητών και παραγόντων, όπου θα ελέγχονται φιλίες, εντοπιότητα, συγγένειες, επαφές, οπαδικές προτιμήσεις.

Η ΕΠΟ οφείλει να δώσει στην πολιτεία, αν θέλει να έχει τις παροχές που δίνουμε στο ποδόσφαιρο, ημικρατικές και κρατικές, ένα σχέδιο και τέτοιες εγγυήσεις ότι το πρωτάθλημα μπορεί να διοργανωθεί χωρίς βία και αναξιοπιστία. Αυτό μόνο η ΕΠΟ μπορεί να τα δώσει. Και αν δεν υπάρχουν αυτά, ο λόγος της χρηματοδότησης εκλείπει».

Για τη Σούπερ Λίγκα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Για μας διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι η ΕΠΟ. Αυτή έχει την ευθύνη και αυτή είναι συνομιλητής. Δεν είπα ποτέ να φύγει το πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λίγκα. Αυτό είναι θέμα του ίδιου του ποδοσφαίρου.

Ο Μαρινάκης απάντησε απλώς σε μια δική μου δήλωση περί κατηχητικού, την οποία είπα χαριτολογώντας. Δεν θέλω να απαντήσω. Το θέμα είναι ότι η Σούπερ Λίγκα δίνει μια κακή εικόνα. Η αξιοπιστία κατακτάτε και αυτό γίνεται με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, με την ποιότητα των συνεδριάσεων τους και άλλα».

Για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει: Ή είναι αυτοδιοίκητο ή δεν είναι. Εκείνοι θέλουν να είναι. Αλλά το αυτοδιοίκητο έχει ένα όριο, όπως έχει στα πανεπιστήμια ή στο Άγιο Όρος. Το σεβόμαστε, αλλά ζητάμε κανόνες για τη βία, την αξιοπιστία και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Για το αν έχουν φτάσει από την UEFA στην ΕΠΟ νέα στοιχεία για ύποπτα παιχνίδια:

«Εγώ δεν έχω άλλα ύποπτα ματς στα χέρια μου από την UEFA, πέραν των 39 αγώνων που έχουμε αποστείλει στην Εισαγγελία».

Για το θέμα της πειθαρχική επιτροπής και την υπόθεση του ΠΑΟΚ:
«Και οι κρίνοντες, κρίνονται. Πράγματι, δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι καταργείται η ισονομία. Αλλά και ο ΠΑΟΚ πολύ συχνά παλινωδεί με την κριτική του. Πρώτα του έφταιγε η αστυνομία και η κυβέρνηση για τα ελικόπτερα, τώρα του φταίει η ομοσπονδία».

Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος σε αντίθεση με τον γ.γ.Α., κάλυψε τη Σούπερ Λίγκα και επέρριψε όλη την ευθύνη για όσα γίνονται στην ΕΠΟ:

«Η Σούπερ Λίγκα δεν έχει καμία ευθύνη. Ένας οικονομικός συνεταιρισμός είναι. Τα κρίσιμα στοιχεία είναι η διαιτησία και η αθλητική δικαιοσύνη. Αυτά ανήκουν στην ΕΠΟ. Έπρεπε να έχει πάψει η χρηματοδότηση της ομοσπονδίας εδώ και καιρό διότι δεν τηρεί το νόμο.

Η αθλητική δικαιοσύνη έχει μεγάλη ευχέρεια. Μπορεί να κάνει χρήση των κασετών. Και στην Ιταλία, η αθλητική δικαιοσύνη και η ομοσπονδία έριξαν τη Γιουβέντους».
πηγή: sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου