Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

"Πόρτα" Σιμητζόγλου στον Φάκο!

 Δεν του έδωσε τις καταθέσεις των μαρτύρων
Αρνήθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου να δώσει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ Ανδρέα Φάκο τις καταθέσεις που λαμβάνει στο πλαίσιο των ερευνών του για την υπόθεση με τις κασέτες και τη δωροδοκία, με το αιτιολογικό ότι η προκαταρκτική εξέταση πρέπει να γίνει με μυστικότητα, όπως ορίζει ο νόμος.

Μαθαίνουμε ότι ο κ. Φάκος θέλει τώρα να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για προσβολή του αθλήματος και άλλα τινά, αλλά αφού δεν διαθέτει τις καταθέσεις, θα λάβει υπόψη του όσα αναφέρονται σε σχετικά με την υπόθεση δημοσιεύματα. Άραγε δεν σκέφτεται ότι ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και να διαψευστούν τα γραφόμενα εκ των υστέρων; Τι τον κάνει να πιστεύει ότι όλα όσα γράφονται αφορούν σε πραγματικά περιστατικά; Τι θα κάνει εάν τα δημοσιεύματα διαψευστούν; Θα πει «συγγνώμη, έκανα λάθος που στηρίχτηκα σε σενάρια;». Δεν γίνονται αυτά στα σοβαρά κράτη.
Ο Ανδρέας Φάκος ζήτησε ενημέρωση για να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία, καλυπτόμενος πίσω από τον τίτλο του «αθλητικού εισαγγελέα», που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος και κακώς τον αποδέχτηκε το Πρωτοδικείο. Με αυτή τη λογική, θα μπορούσε να υπάρχει… μεταναστευτικός εισαγγελέας (για υποθέσεις μεταναστών) ή… αγροτικός εισαγγελέας (για τα αγροτικά θέματα)! Πρόκειται στην πραγματικότητα για υπάλληλο της ΕΠΟ με καθήκοντα «ιδιωτικής κατηγορούσας αρχής».
Η υπόθεση με τις κασέτες δίνει μία καλή ευκαιρία να προσδιοριστούν οι ρόλοι με σαφήνεια για να μην υπάρχει σύγχυση και επικάλυψη αρμοδιοτήτων. 
( Η ΑΠΟΨΗ )
Διαβάστε κι αυτό:  Αθλητική Δικαιοσύνη στον… γύψο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου